Napi ige

Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. (Zsolt 32,2)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Kisegítő lehetőségek

Szövegméret:

Ez a website a Plone tartalomkezelő rendszerrel készült. Úgy került kialakításra, hogy teljes mértékben hozzáférhető és használható legyen a Web Tartalmak Hozzáférhetőségi Irányelveinek (Web Content Accessibility Guidelines) (WCAG v1.0) megfelelően. Ha bármi felmerül a hozzáférhetőség, validálás szabványosságával kapcsolatban, akkor kérjük, hogy forduljon a Portál szerkesztősége-hez , és ne a Plone fejlesztőihez.

Kisegítő billentyűk

Az elérési gombok (access keys) egy olyan navigációs eszközök, amelyek révén lehetővé válik a lapok közötti közlekedés a billentyűzet segítségével.

Használható kisegítő billentyűk

Ez a portál lehetővé teszi a kisegítő billentyűk használatát, a legtöbb nemzetközi ajánlásnak megfelelő módon. A kisegítő billentyűk a következők:

  • 1 — Honlap
  • 2 — Ugrás a tartalomhoz
  • 3 — Oldaltérkép
  • 4 — Keresőmező fókusz
  • 5 — Haladó keresés
  • 6 — Portál navigációs fa
  • 9 — Kapcsolat információ
  • 0 — Kulcs részletek elérése

Hozzáférhetőség

A web különböző használatával kapcsolatos tudásunknak megfelően mindent megtettünk, hogy mindenki számára világos, egyszerűen felhasználható portált alakítsunk ki.

Érvényesítés

XHTML 1.0 és CSS használtunk, alkalmazkodva a specifikációhoz, ahogyan azt a W3C megtervezte, mivel hiszünk abban, hogy a használhatóság eléréséhez szilárd alapokra van szükség. Ha ezen a honlapon talál olyan dolgot, ami nem illeszkedik ezekhez a szabványokhoz, kérem vegye föl a kapcsolatot a portál adminisztrátorával (Portál szerkesztősége), és ne pedig a Plone csapattal.

Törekedtünk arra is, hogy az AA kisegítő lehetőségeket beépítsük, ahogy azt a WCAG 1.0 verziója megköveteli. Tisztában vagyunk azzal, hogy a WCAG bizonyos részei szubjektívek, és bár biztosak vagyunk benne hogy tisztességesen teljesítettük a követelményeket, lehetnek olyan esetek, ahol az interpretáció különböző.