Napi ige

Mert van-e olyan Isten az égben vagy a földön, aki olyan hatalmas tetteket tudna véghezvinni, mint te? (5Móz 3,24b)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Csendeshét Piliscsabán

Hitmélyítő, lelki felfrissülést kínáló hét lesz a piliscsabai Béthel Missziói Otthonban 2012. június 25-30. között, melyre mindenkit szeretettel hívunk. Téma: növekedés a hitben, keresztyén nagykorúság. A délelőtti áhítatok, beszélgetések alapjául Klaus Douglass: Az új reformáció c. könyv néhány fejezete szolgál. Délután evangélikus gyülekezeteinkből hallunk jó példákat, illetve személyes bizonyságtételek által gazdagodhatunk. A napot esténként evangélizációval zárjuk. Gyermekeknek, fiataloknak külön programokat is biztosítunk. Szervező lelkészek: Horváth-Hegyi Olivér és Hulej Enikő.

Esemény megnevezése:
Időpont: 2012. június 25., 13:00 meddig:
2012. június 30., 12:30
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Jelentkezni lehet e-mailben (eniko.hulej@lutheran.hu) vagy telefonon (06-20-824-3397). A jelentkezéseket minden esetben visszaigazoljuk. Ha bármilyen ételre érzékeny, legyen szíves előre jelezni!

A részvételi díj felnőtteknek 16.800 Ft, gyermekeknek (12 éves korig) 8.400 Ft. Ha ágynemű huzatot kér, a mosás ára 500 Ft.

 

Program:

„Többé ne legyünk kiskorúak…” (Ef 4,14) - Csendeshét 2012. június 25-30. között a Béthel Missziói Otthonban (Piliscsaba, Széchenyi u. 8-12.)

 

Reggeli áhítat Az új reformáció c. könyv néhány tétele alapján: Dr. Korányi András és Dr. Joób Máté szolgálatával

Kedvelte őket az egész nép. (ApCsel 2,47b) Aki közölni akarja másokkal a jó hírt, annak magának is jó hírré kell válnia.” (22.)

Arról fogja megtudni mindenki, h. az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35) A szeretetteljes légkörű gyülekezetek vonzóvá lesznek. (62.)

Ő mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk. (Ef 3,20) A jövő egyházáról álmodni annyi, mint Isten álmainak nyomába szegődni. (92.)

Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,19b) Csak álmodni nem elég. Álmainkat tettekre kell váltanunk. (94.)

 

Délutáni program: Jó példák gyülekezeteinkből

A nyitó előadást Szabóné Mátrai Marianna tartja. Dr. Szabó Lajos a lelkészképzésről, D. Szebik Imre a munkatársképzésről, Benkóczy Péter a bibliodrámáról, Vető István a gyermek- és ifjúsági munkáról, Bence Imre a 25-40 év közöttieknek tartott alkalmakról, Drenyovszkyné Hanna pedig a gyülekezeti karitatív szolgálati lehetőségekről szól. Bizonyságtételt mond Bittó Viktória, Lassu Tamásné, Dr. Drenyovszky Irén, Pintér Győző és Bálint Gergely.

 

Esti evangélizáció: Varga Gyöngyi szolgálatával

A bibliai személyek személyiségének alakulása az Istennel való találkozás után

 

Záró istentisztelet úrvacsorával: a szervező lelkészek szolgálatával

Többé ne legyünk kiskorúak! (Ef 4,14)


A csendeshét június 25-én (hétfőn) 13 órakor ebéddel kezdődik, és június 30-án (szombaton) 12 órakor ebéddel ér véget.


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek