Napi ige

A hősök íja összetörik, de akik a földre rogytak, az erő övét kötik magukra. (1Sám 2,4)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Gyászcsoport

10 alkalomból álló gyászcsoport indul Kecskeméten. A találkozókat kéthetente tartjuk. Az első alkalom: november 20-án, kedden 17.00 – 18.30 óráig. Helyszín: Szentcsalád Közösségi Ház

Esemény megnevezése:
Időpont: 2012. 11. 11.
mikortól: 23:00 meddig: 23:05
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Mi a gyászcsoport? Mi a célja? 

A gyászcsoport olyan 10-12 főből álló kiscsoport, ahol a gyászoló nyíltan elmondhatja érzéseit, megfogalmazhatja fájdalmát, és ahol megtapasztalhatja, hogy nincs egyedül, sorstársak veszik körül, akik hozzá hasonló fájdalmakat élnek át, megértik és elfogadják őt. Ilyen módon a gyászcsoport tagjai nemcsak kapnak, hanem adnak is. Ez a kölcsönösség az, ami hozzájuttatja a csoporttagokat ahhoz a tapasztalathoz, hogy sorstársak között jobban megélhető, kimondható és ezáltal jobban feldolgozható a veszteség. A sorsközösség nem felerősíti, hanem elősegíti a gyász feldolgozását, alkalmat ad a belső erőforrások keresésére, megtalálására és tudatosítására.

 

Hogyan működik a csoport?

A csoport önsegítő csoport, amelyet két mentálhigiénés szakember vezet, akik segítenek a gyász folyamán előtörő váratlan és meglepő érzések megértésében, rendezésében. A csoporttal együtt segítenek az önelfogadás megerősítésében és új dimenziók megtalálásában.

Ez a csoport zárt csoporttá válik a 2. találkozás után, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehet csatlakozni hozzá, hogy a csoport belső növekedése és a csoporttagok közti bizalom erősödhessen.

 

Kiket várunk ide?

Olyan gyászolókat várunk a csoportba, akik 3-15 hónappal ezelőtt vesztették el szerettüket.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

E-mailben november 11-ig  Csány Katalinnál:  gyaszcsoport.kkmet.kata@gmail.com

Telefonon 9 és 17 óra között: Némáné Ellánál: 06 – 30- 497 -09 -09

 

A csoportban való részvétel díjtalan.


Csány Katalin és Vass Gabriella

csoportvezetők

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek