Napi ige

A hősök íja összetörik, de akik a földre rogytak, az erő övét kötik magukra. (1Sám 2,4)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Egyházmegyei csendesnap

Istennek nincsenek unokái, de nekünk vannak - A hit továbbadása a családban címmel egyházmegyei csendesnap lesz a Kiskőrösi Evangélikus Imaházban 2014. november 29-én.

Esemény megnevezése:
Időpont: 2014. 11. 29.
mikortól: 10:00 meddig: 15:00
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Jézus mennybemenetele előtt azt a feladatot adta tanítványainak, hogy adják tovább az evangéliumot. Menjetek, tegyetek tanítvánnyá minden népet…

Missziói felelősségünk azonban nemcsak a kívülállók, hanem a családunk felé is van. Micsoda áldás a hívő nagyszülő, aki imádkozni tanított. S micsoda fájdalom, ha családtagjaink meg se hallják a bizonyságtételt…

A hitet nem lehet örökölni, de vajon segíthetünk-e vagy akadályozhatjuk-e szeretteink hitre jutását? Egyházmegyei csendesnapunkon erről szeretnénk közösen gondolkodni Isten igéje alapján.

Vető István lelkész bibliatanulmányában ószövetségi példákon keresztül hallunk erről a felelősségről. Bálint Éva személyes és lelkigondozói tapasztalatait osztja meg velünk. S mi magunk is beszélhetünk örömeinkről, kudarcainkról.

Ebédre mindenkit szeretettel látunk, majd a tavalyi játékhoz hasonlóan barangolunk kicsit az egyházmegyében. Napunkat úrvacsorai istentisztelettel zárjuk.

Szeretettel hívjuk a lelkészeket, presbitereket és mindazokat, akik az ádvent kezdete előtti napon elcsendesedésre, Isten igéje általi felfrissülésre és testvéri közösségre vágynak.

A részvételi szándékot november 24-ig kérjük jelezni a 20/824-3397-es telefonszámon!


Program

1000 Igei megnyitó: „De nekem olyan jó Isten közelsége!” (Zsolt 73,28a) – Nagy Veronika espereshelyettes

1030 Bibliatanulmány: Beszéld majd el a fiaidnak és unokáidnak.” (2Móz 2,2) – Vető István lelkész (Cinkota)

1100 Személyes és lelkigondozói tapasztalatok: Örömeink és kudarcainkBálint Éva (Nyíregyháza)

1130 Örömeink és kudarcaink – lehetőség a hozzászólásra

1200 Ebéd

1300 Vidám barangolás az egyházmegye gyülekezeteiben

1400 Úrvacsorai istentisztelet: „Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt” (2Tim 1,1-8) – Hulej Enikő missziói lelkész


 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek