Navigáció
Napi ige

Magasztalom minden reggel hűségedet. Mert erős váram vagy, menedékem, mikor bajba jutok. (Zsolt 59,17)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Nyári orgonakoncertek

Esemény megnevezése:
Időpont: 2017. 08. 21.
mikortól: 19:00 meddig: 20:00
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

 

 

Nyári orgonakoncertek országszerte

Helyszín: Evangélikus Templom

Organum Pannonicum  - Bel Canto

Jegyár: 1900 Ft
Kedvezményes jegyár: 1 500Ft
Kedvezményre jogosultak: diákok, nyugdíjasok, illetve Filharmónia bérlettel rendelkezők.

Leírás:

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat, mely magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. Bérletes koncertjeink megszokott helyszíneit ezúttal meseszép templomok tereire cseréltük. Az orgonamuzsikára épülő koncertek felemelő nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára, a templomok hűvösében. Az OrgonaPont 2017 augusztusában összesen 16 városban, 28 koncerttel várja a kedves közönséget. A hangszerek királynőjét a programsorozat keretében a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg. Unikális élményben lehet részük az OrgonaPont koncertjeire ellátogatóknak, hisz ritka hangszerpárosításokat hallhatnak. Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki. Emellett olyan koncertekkel is készülünk, ahol az orgona és az énekhang egyvelege zengi majd be a templomot.

Kecskeméten augusztus 21-én, este hét órai kezdettel Balatoni Sándor orgonaművész és Csapó József kontratenor koncertjét hallhatja a közönség, az Evangélikus Templomban. A két művész kiemelkedő tehetségüket külön-külön is számtalan alkalommal bizonyították már, ezúttal együtt varázsolják el a kecskeméti közönséget. Balatoni Sándor 2014 óta a pécsi Jézus Szíve templom kinevezett orgonistája és karnagya. 2016 óta a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje az orgona és a karvezetés tanszéken, az Eck Imre művészeti iskola tanára. A Pannon Filharmonikusok orgonistája, a Pannon Fesztiválkórus korrepetitora, több lemezfelvétel orgonista közreműködője. 2016 óta a Mecsek Kórus karnagya. Műveit bemutatták az összes szomszédos országban, továbbá Olaszországban, Belgiumban, Kínában és az Egyesült Államokban is. 2011-ben orgonajátékával elnyerte a Magyar Akadémiai Társaság és a Pécsi Tudományegyetem Nívó-díját. 2012-ben elnyerte a Prima Primissima alapítvány Junior Prima díját. Csapó József szólistaként és az UniCum Laude Énekegyüttes tagjaként számos országban koncertezik rendszeresen. A MÜPA színpadán Richard Strauss: Capriccio-jában is emlékezetes alakítást nyújtott, Monsieur Taupe szerepében, Kocsis Zoltán vezényletével. Fisher Iván Vörös tehén című operájában a budapesti és berlini előadásokban énekelte a Bíró szerepét. A Budapesti Wagner napok keretében több alkalommal játszotta Eisslinger kismestert a Nürnbergi mesterdalnokokban.

Jegyár: 1 900Ft

Kedvezményes jegyár: 1 500Ft

Kedvezményre jogosultak: diákok, nyugdíjasok, illetve Filharmónia bérlettel rendelkezők.

További kedvezmény: Amennyiben felmutat az OrgonaPont 2017 programsorozat bármely 2 koncertjéről 1-1 belépőjegyet, akkor a 3. koncertre ingyenes belépőt adunk.

Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14.00 – 19.00), online a www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null