Napi ige

De ha nem hisztek, nem maradtok meg! (Ézs 7,9b)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

A pünkösdi rejtvény megfejtése

Szétszórt Szandra így emlékszik vissza a pünkösdi történetre (ApCsel 1–2. fejezet). Keressük meg a szövegben lévő hét hibát!

Húsvét után negyven nappal Jézus tanítványai együtt voltak egy hajón. Hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt, és lángnyelvek jelentek meg a fejük felett. A tanítványok megteltek Szentlélekkel és elkezdtek Jézusról beszélni a főpapoknak. Az emberek csodálkoztak, hogy ilyen pimaszul beszélnek hozzájuk. Péter bátran mondta: Ti feszítettétek meg Jézust, a Megváltót! Az emberek megkérdezték, hogyan tehetnék jóvá ezt a bűnt. Péter szerint sehogy! Voltak ott néhányan, akik  megtértek és megkeresztelkedtek. Így jött létre az első gyülekezet. Pünkösdkor Jézus születését ünnepeljük.

 

A helyes szöveg:

Húsvét után ötven nappal Jézus tanítványai együtt voltak egy házban. Hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt, és lángnyelvek jelentek meg a fejük felett. A tanítványok megteltek Szentlélekkel és elkezdtek Jézusról beszélni a népnek. Az emberek csodálkoztak, hogy érthetően beszélnek hozzájuk. Péter bátran mondta: Ti feszítettétek meg Jézust, a Megváltót! Az emberek megkérdezték, hogyan tehetnék jóvá ezt a bűnt. Péter szerint bűnbánattal és megtéréssel! Voltak ott háromezren, akik  megtértek és megkeresztelkedtek. Így jött létre az első gyülekezet. Pünkösdkor az egyház születését ünnepeljük.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek