Napi ige

Igaz, tudom, hogy így van: hogy is lehetne igaza az embernek Istennel szemben? Ha kedve támadna vele perbe szállni, ezer kérdés közül egyre sem tudna válaszolni. (Jób 9,2–3)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

A pünkösdi rejtvény megfejtése

Szétszórt Szandra így emlékszik vissza a pünkösdi történetre (ApCsel 1–2. fejezet). Keressük meg a szövegben lévő hét hibát!

Húsvét után negyven nappal Jézus tanítványai együtt voltak egy hajón. Hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt, és lángnyelvek jelentek meg a fejük felett. A tanítványok megteltek Szentlélekkel és elkezdtek Jézusról beszélni a főpapoknak. Az emberek csodálkoztak, hogy ilyen pimaszul beszélnek hozzájuk. Péter bátran mondta: Ti feszítettétek meg Jézust, a Megváltót! Az emberek megkérdezték, hogyan tehetnék jóvá ezt a bűnt. Péter szerint sehogy! Voltak ott néhányan, akik  megtértek és megkeresztelkedtek. Így jött létre az első gyülekezet. Pünkösdkor Jézus születését ünnepeljük.

 

A helyes szöveg:

Húsvét után ötven nappal Jézus tanítványai együtt voltak egy házban. Hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt, és lángnyelvek jelentek meg a fejük felett. A tanítványok megteltek Szentlélekkel és elkezdtek Jézusról beszélni a népnek. Az emberek csodálkoztak, hogy érthetően beszélnek hozzájuk. Péter bátran mondta: Ti feszítettétek meg Jézust, a Megváltót! Az emberek megkérdezték, hogyan tehetnék jóvá ezt a bűnt. Péter szerint bűnbánattal és megtéréssel! Voltak ott háromezren, akik  megtértek és megkeresztelkedtek. Így jött létre az első gyülekezet. Pünkösdkor az egyház születését ünnepeljük.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null