2005-2009

Tős-pünkösd 2007

Az idő lehetővé tette, hogy sétáljunk egyet a Tisza parti szép erdőben. Hogy erőt gyűjtsünk ehhez, egy kis megvendégeléssel vártak minket a szervezők, majd Kis János lelkész úrtól lelki táplálékot is kaphattunk. Elfáradva, de jó kedvűen értünk haza. Adja Isten, hogy minél több ilyen kirándulásban is részt vehessünk még.

Bővebben…

Ponicsán Erzsébet lelkésszé avatása Kiskőrösön

Valami megváltozott 2007. június 30-án , valami új lett, valami konkrét ténnyé lett. Örültem és belül a szívemben sírtam. Hálás voltam és közben féltem az előttem lévő próbákkal szembenézni. Hatodéves voltam és lelkész lettem.

Bővebben…

Imahét 2007. január 21-27.

"...a süketeket is hallóvá teszi, a némákat is beszélővé." (Mk 7,37)

Bővebben…

Gyülekezeti kirándulás

Harmincketten indultunk útnak gyülekezetünkből 2005. április 23-án. Úticélunk Orosháza volt, amely ezúttal otthont adott a kerületi missziói napnak. A Magyarországi Evangélikus Egyház másik két kerületében ugyanezen a napon került sor hasonló missziói napra - Nemeskéren és Gödöllőn. A nap mottója: Jázus könyörög értünk! (Lk 22,32a)

Bővebben…

Jótékonysági hangverseny az orgonáért

2005. június 5-én a kecskeméti evangélikus templomban

Bővebben…

Böröcz Márta keramikusművész kiállítása

A féldomborművek és terrakotta szobrocskák 2005. június 5-19. között tekinthetők meg.

Bővebben…

Szalai Sándor kiállítása

Egyházunk fontosnak tartja a város kulturális életében való részvételt is, s ez a szándéka nyilvánul abban, amikor helyet ad kisebb kiállításoknak.

Bővebben…

Hálaadás a megszépült toronyért

A mi tornyunk is összedőlt volna, de nem a repülők miatt; a beázások azonban még időben figyelmeztettek, hogy nagy a baj - mondta Kis János lelkész a 2005. szeptember 11-én tartott ünnepi istentiszteleten, amelyen a kecskeméti gyülekezet a templomtorony megújulásáért adott hálát. Véletlen az időpontválasztás, mégis üzenetet hordoz, hogy az emlékezés szomorú napján is lehet a megújulásról beszélni, s az egykori elkorhadt gerendák a lelki renoválásra is buzdíthatnak.

Bővebben…

Hulej Enikő lelkésszé avatása Csengődön

Isten ajándékai és elhívása visszavonhatatlanok

Bővebben…

Nyári tábor 2005

Téma: Üzenetek a régmúltból Minden este kaptunk egy-egy üzenetet. Először Zákeustól érkezett levél, amelyre közösen írtunk is választ. Másodszor a Luther filmet láttuk, és megbeszéltük a megragadó jeleneteket. Harmadszor újabb levelet kaptunk, ezúttal találós kérdés formájában, de ügyesen ráismertünk Jánosra, a szeretett tanítványra. Utolsó este pedig személyes üzenetek érkeztek, hiszen mindenki húzott egy igéskártyát, amit útravalóként magával vihetett.

Bővebben…

Tős-pünkösd 2005

Közel egy évtizedes hagyományra tekint vissza a kecskeméti gyülekeztben a TŐS-PÜNKÖSD alkalma, amikor a gyülekezet a tőserdei Glória-házban tölt egy délutánt pünkösd második napján. 2005. május 16-án egy busszal és néhány autóval indultunk a templom elől.

Bővebben…

Ökumenikus lelkészkörök találkozója Kecskeméten

Az ökumenikus lelkészkörök országos találkozója néhány éves hagyományra tekint vissza, de elsõ alkalommal került rá sor a fõvároson kívül, az alföldi kisvárosban Kecskeméten 2005. március 31-én. Várakozáson felüli volt az érdeklõdés. A házigazda Szabó József atya a helyi Szent Család Plébánia szolgálattevõje eredetileg negyven-ötven fõre számított. A keddi megbeszéléskor már nyolcvan jelentkezõrõl tudott, de a csütörtöki találkozón több mint százan jelentek meg. Isten áldásának és az imádság meghallgatásának érezte, hogy ilyen sokan hallották meg a hívó szót.

Bővebben…

Érted is meghalt - Az orosházi fiatalok passió-elõadása - 2005. március 24.

Az orosházi fiatalok Nagy Ervin és felesége vezetésével 2005. március 24-én nagycsütörtök napján a kecskeméti evangélikus templomban is elõadták Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót.

Bővebben…

Nők ökumenikus világimanapja - 2005. március 4.

Idén az evangélikus gyülekezet adott otthont Kecskeméten a nõi világimanapnak. A programot a lengyel ökumenikus közösség tagjai állították össze. Mottó: Ti vagytok a világ világossága! Az imaalkalom lehetõséget adott az elcsendesedésre, imádságra, meditációra. Az egységet jelképezte az is, hogy a szolgálattevõk között katolikus, református, evangélikus testvérek és hittanos gyermekek is voltak.

Bővebben…

Evangélikus-Református Teológiai Esték - 2005. február-március

A református imaterem adott otthont annak a teológiai elõadássorozatnak, amelynek témája Pál apostol szolgálata és levelei voltak. A meghívott elõadók és a jelenlévõ gyülekezeti tagok a református és evangélikus egyházat képviselték.

Bővebben…

Idősek Napja

2005. február 17.

Bővebben…

Idősek napja 2005

Immár hagyománynak számít, hogy a nyári szünet előtti utolsó bibliaóra egy egész napos programot jelent a gyülekezet tőserdei házában. 2005. május 26-án csütörtökön reggel nemcsak a gyülekezet tagjai szálltak fel a Tőserdőbe induló buszra, hanem vendégeink, az ŐSZIKÉK KLUB tagjai is. Ezzel viszonoztuk kedvességüket, hiszen április elején mi jártunk látogatóban náluk.

Bővebben…

Ökumenikus imahét

Tapasztalataink 2005 januárjában

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null