Gyülekezeti kirándulás

Harmincketten indultunk útnak gyülekezetünkből 2005. április 23-án. Úticélunk Orosháza volt, amely ezúttal otthont adott a kerületi missziói napnak. A Magyarországi Evangélikus Egyház másik két kerületében ugyanezen a napon került sor hasonló missziói napra - Nemeskéren és Gödöllőn. A nap mottója: Jázus könyörög értünk! (Lk 22,32a)

Ribár János esperes és Koszorús Oszkár egyházmegyei felügyelő köszöntő szavai után Lupták György lelkész a "Sátán rostájára" irányította a figyelmet a nyitó evangélizációban.

Szeverényi János országos missziói lelkész előadásának témája Jézus biztatása volt: De én könyörögtem érted. Ezt követték a csoportos beszélgetések a gimnázium különböző termeiben, majd Nagy Dorottya Hollandiában élő lelkész, doktorandusz tartott előadást a bizonyságtételről.

Az ebéd előtt, illetve arra várakozva Kis János kerületi missziói lelkész szórakoztatta a gyülekezetet néhány személyes élménnyel, amelyekben lelkészi szolgálata során része volt. A szünetben az orosházi fiatalok zenei bizonyságtétele hangzott. Délután pedig szolgálatra indítás jegyében telt, amikor Gáncs Péter püspök beiktatta az orosházi gyülekezeti szolgálatba Nagy Ervin és Nagy Ervinné lelkészeket.

A nap során a tartalmas orosházi program mellett emlékezetesek maradtak számunkra az utazás órái is. Reggel áhítattal indultunk, melynek során az Útmutató reggeli igéje alapján az áldás szavai hangoztak el Hulej Enikő tolmácsolásában.

Alkalom nyílt kötetlen beszélgetésre, éneklésre és rövid, elgondolkodtató vagy humoros történetek elhangzására is. Hazaérkezésünk előtt pedig az Útmutató esti igéje alapján csendesedtünk el.

H. E.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null