Idősek áprilisi klubnapja

2005. április 21.

A klubnapra érkezőt ezúttal egy szokatlanul átrendezett terem fogadta. A kis asztalokon elhelyezett tárgyak utaltak az adott asztal jellegére. Az ebédlőasztalnál egy teríték, a társalgóasztalnál hamutál és virág, a dolgozóasztalnál határidőnapló és jegyzetfüzet, az úrvacsorai asztalnál pedig az úrvacsorai készlet jelezte, milyen közeget választ az, aki ott foglal helyet.

Három asztal gyorsan megtelt, és talán elgondolkodtató, hogy éppen az úrvacsorai asztal maradt üresen. A jelenlévők véleménye szerint az biztosan a lelkészek asztala. Milyen kár, hogy a testvérek közül senki sem mert odaülni, pedig - ahogyan a beszélgetésekből is kiderült - mindannyian oda vágyunk, azért jövünk, hogy az Úr Isten jelenlétében legyünk tagjai egy emberi közösségnek.

Délelőtt a kis asztaloknál - a lelkészek moderálása mellett - folyt a beszélgetés, amelyben egészen személyes élmények elevenedtek fel arról, ki hogyan került kapcsolatba a kecskeméti evangélikus gyülekezettel, és mit jelent számára az Isten népéhez való tartozás.

Az ebéd után visszaérkezőt ismét a régi terembeosztás fogadta - hangsúlyozva ezzel, hogy a kis csoportok a közösség alkotóelemei.

Az orvosi előadás ezúttal a közösség gyógyulásban való kulcsszerepét hangsúlyozta, majd jó tanácsok hangzottak a nyári időszakra.

A nap zárásaként felidéztünk egy korábbi klubnapot - a karácsonyi programról készült videó segítségével.

H. E.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null