Idősek napja 2005

Immár hagyománynak számít, hogy a nyári szünet előtti utolsó bibliaóra egy egész napos programot jelent a gyülekezet tőserdei házában. 2005. május 26-án csütörtökön reggel nemcsak a gyülekezet tagjai szálltak fel a Tőserdőbe induló buszra, hanem vendégeink, az ŐSZIKÉK KLUB tagjai is. Ezzel viszonoztuk kedvességüket, hiszen április elején mi jártunk látogatóban náluk.

A lelkész reggeli áhítatában a nap mottójaként a felelősséget hangsúlyozta, hiszen felelősséggel tartozunk egymás iránt. Fiatalabb korban, az aktív időszakban a gyermekeinket hordozzuk felelős szeretetünkkel, később pedig egyre többször érezzük, ahogyan rólunk gondoskodnak. Ez a gondolat a nap végén házi feladatként ismét előkerült. Minden jelenlévő neve felkerült egy kis papírra, amelyek közül mindenki húzott egyet. A papíron szereplő személy lehet az, akire a következő hónapokban többször gondolhatunk imádságban törődéssel.

Van egy könyv a házban, amelyben minden ott tartott gyülekezeti programról olvasható bejegyzés. Ezúttal ez a gyors krónika szolgált a bemutatkozás alapjául, s mindenki szót kapott. Versenyt hirdettünk több kategóriában: a legidősebb férfi és nő testvér, illetve az, aki a legtöbb unokáért adhat hálát az Istennek. Itt nyílt lehetőség arra is, hogy aki meglepetés verssel, énekkel készült, azt megossza a közösséggel.

Egyesek rendszeresen járnak tornára, míg mások önszorgalmomból mozognak. Lelkészi vezénylettel azonban - kinn a szabad levegőn - sokkal örömtelibb a mozgás. S hogy tekintettel legyünk a kevésbé aktív és mozgékony testvérekre is, voltak ülve végezhető gyakorlatok is.

A hivatal dolgozói egész nap azon munkálkodtak, hogy a közel negyven ember testi táplálékban se szenvedjen hiányt. A bográcsban pörkölt készült, s az alapszabály szerint a háziasszonyok feladata ezúttal kizárólag a kóstolásra korlátozódott.  És a jó szakácsot csak dicsérettel háborgattuk...

Asszonytestvéreink ismét elhalmoztak bennünket finomabbnál finomabb süteményekkel, amelyek receptje is közkiccsé válhatott.

És persze a kötetlen beszélgetések, a spontán éneklések, a kivetős képnézegetés, és a sok jókedv is hozzátartozott a naphoz, de erről szavakkal nem lehet hitelesen beszámolni.

SZÓLJANAK HÁT A MELLÉKELT KÉPEK!

H. E.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
2019. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Evangélikus fiatalok blogja
null