Nők ökumenikus világimanapja - 2005. március 4.

Idén az evangélikus gyülekezet adott otthont Kecskeméten a nõi világimanapnak. A programot a lengyel ökumenikus közösség tagjai állították össze. Mottó: Ti vagytok a világ világossága! Az imaalkalom lehetõséget adott az elcsendesedésre, imádságra, meditációra. Az egységet jelképezte az is, hogy a szolgálattevõk között katolikus, református, evangélikus testvérek és hittanos gyermekek is voltak.

Reménységen felül

Lehetõségeink szerint próbáltunk mindent jól elõkészíteni. Mindenki megkapta a maga feladatát. Az imanap anyagát elosztottuk a három felekezet (rk., ref., ev.) tagjai közt. Még a gyermekeket is sikerült bevonni az elõkészületekbe. Megbeszéltük a kenyér szétosztását, a kis mécsesek meggyújtását, s közben a zenei aláfestést.

Reggel szakadó hóesésre ébredtünk. Délre kicsit csillapult, de délután újrakezdte. Bokáig érõ latyakos hó borította be az egész várost. Ki fog eljönni ilyen idõben? - merült fel bennem a kételkedés.

Isten megszégyenített minket. Ötvenen összejöttek. Ez a szám kevesebb volt, mint elõzõ évben, de sokkal több, mint amennyit reméltünk.

Reménységen felül sikerült a feladatokat is összehangolni. Ez jelentette a másik örömöt. Mindenki figyelmesen végezte el a rábízott feladatot. A jelenlevõk örömmel fogadták a sót és a kenyeret, a mécseseket baj nélkül meggyújtottuk és szétosztottuk, a zene idõben, jó helyen szólalt meg. A megosztott feladatok végzése közben átéltük a közös munka örömét.

A hazavitt mécsesek - reméljük - tovább is emlékeztetik a jelenlevõket Jézustól kapott feladatunkra.

Ti vagytok a világ világossága!

Sárkányné Horváth Erzsébet

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null