Tős-pünkösd 2005

Közel egy évtizedes hagyományra tekint vissza a kecskeméti gyülekeztben a TŐS-PÜNKÖSD alkalma, amikor a gyülekezet a tőserdei Glória-házban tölt egy délutánt pünkösd második napján. 2005. május 16-án egy busszal és néhány autóval indultunk a templom elől.

Mivel pünkösd ünnepe a legkevésbé megfogható az emberek számára, ezért Kis János lelkész beszélt a Szentlélek személyéről, a vízzel és Lélekkel történő keresztség jelentőségéről, valamint a bibliai alapokról.

A bevezető után három csoportban nyílt alkalmom a beszélgetésre, amikor megfogalmazhattuk, mit jelent számunkra az Isten Lelke, hogyan érezhetjük jelenlétét. Felelenítettünk személyes élményeket, próbáltunk érezékelhető tulajdonságokkal (mint erő, bátorság, öröm, békesség) leírni a Lélek munkájának eredményét, és őszintén szóltunk kétségeinkről is.

A szünetben kötetlen beszélgetésben, sok vidámságban volt részünk, s elültettük egy kis fenyőfát is a kereszt mellé.

Gyülekezetünk a közelmúltban a missziói pályázaton nyert egy kivetítőt, amelyet most avattunk fel, hiszen egy válogatást láthattunk az elmúlt félév során készült képekből. Megelevenedtek a karácsonyi alkalmak, a napközi otthon eseményei, a gyerekmunka pillanatai, az orosházi fiatalok passióelőadása, valamint képzeletbeli sétát tettünk a templomtoronyban. Láttuk a gerendák állapotát, és a munka egyes fázisait.

Uzsonnára virslit készítettek a szorgos asszonyok, és sokan készültek süteménnyel, ropogtatnivalóval is.

S a nap elmaradhatatlan része volt az éneklés is, amikor a gyülekezeti énekeskönyv énekei mellett gitáros, fiatalos énekeket is énekeltünk.

H. E.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek