Krisztus szabadságra szabadított meg minket

A kecskeméti gyülekezet 15 fős csoportjával vettünk részt a 2010. október 10-én tartott országos evangélizáción. A budapesti Deák téri evangélikus templomban rendezett alkalmon az igehirdetések, az énekes-zenei szolgálatok, a különböző szekció-programok és a személyes beszélgetések által gazdagodhattunk lelkiekben.

 

Az alkalomról készült fényképes beszámoló letölthető az evangélikus portálról

http://www.evangelikus.hu/aktualis/orszagos-evangelizacio-2010

 

A hangfelvételek a Missziói Központ honlapjáról tölthetők le

Ribár János és Lupták György igehirdetése, Blaskó Péter tanúságtétele

 

Szubjektív beszámoló a kecskemétiektől

Siklósi Jánosné

A szekciók közül mi, Mártival Ribár Jánoshoz mentünk - Hagyományos bibliakör az igehirdetővel. Nagyon jó volt, sokat tanultam. Eddig a lényeget csak abban fogalmaztuk meg, hogy Jézus megszabadított a bűneinktől.  De nagyon elgondolkoztató kérdés, hogy miért?

Nagyon fontos a szeretet (Isten, Jézus és egymás szeretete), a látás-meglátás és hogy Jézust követő hívők legyünk. Küldetésünk a miértre válasz. Éljünk példaként!

A tanítványok közül Jánosról azt olvassuk, hogy Jézus sírjánál "látott és hitt". Ribár János felhívta a figyelmünket arra, hogy ha a hitetleneket megszólítjuk, nem biztos, hogy minden esetben célt érünk, mert van rossz példa a térítésre, de minden alkalmat ragadjunk meg személyes életünkből példának.

Hulej Enikő

A nyitó igehirdetés üzenetét őrzöm a szívemben. Az, hogy Krisztus megszabadított, két kérdéssel kapcsolódik össze: Mitől és mire szabadított meg? Nem elég, ha csak az elsőre tudjuk a választ, azaz, hogy a bűntől, hanem az is fontos, hogy mire - új életre, a szeretet, a szolgálat, az evangéliumhirdetés szabadságára.

Sokat jelentett, hogy sok zenei program is volt: a kiskőrösi Gospel Sasok magyar és angol nyelvű gospel énekeket énekeltek, D. Kiss Ildikó és az Éiri együttes ír keresztény zenét játszott, az orosházi Immanuel zenekar pedig népszerű keresztény könnyűzenét. Az Immánuel - rendhagyó módon - nem a templomban, hanem annak lépcsőjén játszott. Bevonta a dicsőítésbe a jelenlévő fiatalokat és a járókelőket is megállásra késztette. Ez a misszió. Merjünk kilépni a megszokott közegből!

Gergely Zsuzsanna

Én az ír zenés csoportba mentem. Nagyon megragadott, különösen is, hogy az első ének az egyik kedvencem volt. Nagyon sokan részt vettük az evangélizáción, ami azt erősítette meg bennem, hogy sokan vannak még, akik hasonlóan gondolkodnak és az evangélikus közösséghez tartoznak.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null