Napi ige

Az Úr pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik. (2Móz 13,21)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Bibliaórások évkezdő csendesnapja

Egész napos programra hívtuk Tőserdőre az Evangélikus Egyház Idősek Napközi Otthonának bibliaórásait 2011. szeptember 8-án.

A reggeli áhítatban 1Kor 3,6 alapján arról hallottunk, h. egy többlelkészes gyülekezetben Isten igéje milyen útmutatást ad a gyülekezeti tagok és a szolgálók számára. Azt, h. a lelkészek eszközök csupán, mert Isten az, aki a növekedést adja.

Az ebédet közösen készítettük elő. Jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekkel kísérve vágtuk a lecsóba való paprikát, paradicsomot és hagymát, amit aztán örömmel el is fogyasztottunk. Volt, aki közben Istent dicsőítő éneklésbe kezdett, s gyorsan egy rögtönzött kórus alakult.

Délután az októberben nyugdíjasok és diákok részvételével zajló, első városi bibliaversenyről kaptunk tájékoztatást, és lelkészeink egy kis áttekintést adtak a két elolvasandó bibliai szakaszról (1Móz 1-11. fejezet és Márk evangéliuma).

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek