Napi ige

Akkor ismét látni fogjátok, hogy különbség van az igaz és a bűnös között, az Isten tisztelői és az őt nem tisztelők között. (Mal 3,18)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Családi nap Tőserdőn

A kecskeméti gyülekezet apraja-nagyja részvételével tartottunk családi napot Tőserdőn, a Glória-házban 2011. június 11-én. Örültünk annak, h. a kisgyermekes családok mellett a középkorúak és az idősebbek is eljöttek, s így kb. hetven-nyolcvanan lehettünk együtt. Életkor és érdeklődés szerint nagyon színes társaság voltunk, de a pünkösdi Lélek közösségteremtő jelenlétét élhettük át.

A reggeli áhítat az Útmutató napi igéje alapján hangzott: "Uram, tégy zárat a számra, őrizd ajkaim nyílását!" (Zsolt 141,3) Aztán bibliaismereti vetélkedőre hívtuk meg a felnőtteket, akik három csoportban mérhették össze tudásukat. Közben a gyerkőcök - a szülők segítségével - sóliszt-gyurmából csodaszép alkotásokat gyártottak, amiket utána természetesen kiállítottunk az egyik asztalon. A gyermekek énekeket is tanultak, melyeket utána - mutogatással kísérve - bemutattak a felnőtteknek. 

Dél körül már ebédre csábított a sült kolbász és szalonna illata, melyet jóízűen elfogyasztottunk, és jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekben volt részünk. Megismerkedtünk olyanokkal is, akikkel - bár ugyanahhoz a közösséghez tartozunk - mostanáig egy szót sem váltottunk.

Délután a gyermekek és felnőttek együttes közreműködésével megfogalmaztuk a három vetélkedős csoport nevét adó ünnepek (karácsony, húsvét és pünkösd) üzenetét, majd elsétáltunk a közeli Tisza-partra, ahol a fürgébbek még beneveztek egy futóversenyre. A nap zárásaként pedig egy nagy kört alkotva, egymás kezét megfogva mondtuk el az Úrtól tanult imádságot.

Hálásak voltunk Istennek a tartalmas lelki napért, a jó időért, a jókedvért és a testvéri közösségért!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Evangélikus fiatalok blogja
null