Napi ige

Semmit se tegyetek hozzá ahhoz, amit megparancsolok nektek, és semmit se vegyetek el belőle! Tartsátok meg Isteneteknek, az Úrnak parancsolatait… (5Móz 4,2)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Énekkarosok kirándulása

2011. szeptember első hétvégéjén énekkarunk tagjai Eger környékén jártak.

Énekeljetek az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész Föld! (Zsolt 96,1)

Gyülekezetünk énekkara kilenc éve alakult, első szolgálata, nyilvános fellépése 2002. december 22-én, advent negyedik vasárnapján volt templomunkban. Azóta jöttek-mentek a tagok, de egy kis mag (tíz fő) jelenleg is együtt énekel kedd esténként és szolgál egyházi ünnepeken, alkalmakon.

A tanév ideje alatt hetente egyszer tartunk rendszeresen próbát. Egy-egy napos nyári találkozásaink az egyház tőserdei Glória házában valósulnak meg. Az itt eltöltött kórustáborok áldásai érlelték meg névválasztásunkat, s így lettünk Glória Énekkar. De szerveztünk már egyéb – vonatos, autós – kirándulást is. Szolgálati lehetőségeink szintén bővültek például a városi ökumenikus jótékonysági hangversenyekre való meghívásokkal. 2009 őszén énekeltünk a Déli Evangélikus Egyházkerület kórustalálkozóján, Kiskőrösön.

2011. szeptember 3-án és 4-én a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség támogatásával lehetőséget kaptunk arra, hogy megszokott itthoni környezetünktől eltávolodva szép tájak, jó borok, gyógyvizek segítségével építsük énekkarunkban a testvéri közösséget és fejlesszük énektudásunkat. Énekeltünk templomban, egy vendégház udvarán, borozóban, az egri várban, a Szalajka-völgyben, hiszen felemelő a Teremtőt énekkel dicsérni.

 

Íme, néhány vélemény a kórustagoktól:

Az együtt éneklés megsokszorozza a lelkek emelkedettségét az éneklők és a hallgatók számára is.

Az együtt éneklés öröme hozzásegít a hétköznapi gondok enyhítéséhez. Az elmúlt évek közös fellépései, programjai által kórusunk közösséggé kovácsolódott.

Az ének szeretetéért és az elfogadó jó közösségért járok ebbe a kórusba.

Az Úrnak tetsző, nekünk, énekkari tagoknak pedig lélekemelő cselekedet a közös éneklés karvezetőnk szellemi és szakmai irányításával. A kórusvezetőnk által kiválasztott énekek mindegyike az Úr dicsőítése mellett az emberek iránti szeretetünket is erősítik. Évek óta a várostól 30 km-re lakom, de így sem tudnék megválni az egyházamtól, a kórusunktól. Boldog vagyok, hogy van, aki hívásomra jött és itt is maradt az énekkarban. Éneklés közben tele van a szívem Jézus iránti szeretettel, közelebb érzem magam hozzá.

Szeretettel várunk énekelni vágyó testvéreket énekkarunkba!

A GLÓRIA énekkar tagjai

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null