Napi ige

Az Úr pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik. (2Móz 13,21)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Hálaadás 90 esztendőért

Emlékszem arra a karácsonyi istentiszteletre, amikor a templomba jövet Marica néni eltörte a bokáját. Négykézláb mászott fel az orgonához és úgy játszott végig az úrvacsorás alkalmon, hogy senki nem vette észre, mi történt. Ez csak egy epizód abból, mit jelent számára a szolgálat - idézte fel egyik emlékét Kis János lelkész azon az ünnepségen, amelyet dr. Majthényi Béláné Sántha Marianna születésének 90. és kántori szolgálatának 60. évfordulója alkalmából tartottak a kecskeméti evangélikus templomban 2011. április 28-án.

A nap útmutató igéi - Zsolt 121,8 és Róm 14,8 - arról szóltak, amiről az ünnepelt élete is: mindent hálával fogadhatunk Isten kezéből. A rokonok, irodalomkedvelők és gyülekezeti tagok körében rendezett hálaadás egyben irodalmi összeállítás is volt, melyen a költő édesapa, Sántha György versei is elhangoztak. S megragadó záró jelenet volt, amikor Marica néni ragyogó arccal – a Jézus című verset szavalva – bizonyságot tett Megváltó Uráról…

 

Sántha Marianna ünnepe

Ünnepi megemlékezést tartottak ma az Evangélikus Templomban, hogy felköszöntsék a gyülekezet 90 éves tagját, dr. Majthényi Béláné Sántha Mariannát. Nemcsak egyházi, hanem irodalmi is volt az alkalom, hiszen az „aranyhomok” kifejezés megalkotójához, Sántha György költőhöz is kapcsolódott az ünnep.

A Kecskeméti Televízió híradása itt tekinthető meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek