Napi ige

Bizony igazságos volt az Úr, a mi Istenünk, bármit is cselekedett, hiszen nem hallgattunk az ő szavára. (Dán 9,14b)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Hálaadás 90 esztendőért

Emlékszem arra a karácsonyi istentiszteletre, amikor a templomba jövet Marica néni eltörte a bokáját. Négykézláb mászott fel az orgonához és úgy játszott végig az úrvacsorás alkalmon, hogy senki nem vette észre, mi történt. Ez csak egy epizód abból, mit jelent számára a szolgálat - idézte fel egyik emlékét Kis János lelkész azon az ünnepségen, amelyet dr. Majthényi Béláné Sántha Marianna születésének 90. és kántori szolgálatának 60. évfordulója alkalmából tartottak a kecskeméti evangélikus templomban 2011. április 28-án.

A nap útmutató igéi - Zsolt 121,8 és Róm 14,8 - arról szóltak, amiről az ünnepelt élete is: mindent hálával fogadhatunk Isten kezéből. A rokonok, irodalomkedvelők és gyülekezeti tagok körében rendezett hálaadás egyben irodalmi összeállítás is volt, melyen a költő édesapa, Sántha György versei is elhangoztak. S megragadó záró jelenet volt, amikor Marica néni ragyogó arccal – a Jézus című verset szavalva – bizonyságot tett Megváltó Uráról…

 

Sántha Marianna ünnepe

Ünnepi megemlékezést tartottak ma az Evangélikus Templomban, hogy felköszöntsék a gyülekezet 90 éves tagját, dr. Majthényi Béláné Sántha Mariannát. Nemcsak egyházi, hanem irodalmi is volt az alkalom, hiszen az „aranyhomok” kifejezés megalkotójához, Sántha György költőhöz is kapcsolódott az ünnep.

A Kecskeméti Televízió híradása itt tekinthető meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek