Napi ige

Ha pedig a bűnös megtér, és nem követi el többé a bűneit, hanem törvény és igazság szerint él, akkor megmenti az életét. (Ez 18,27)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Luther Márton kölcsönkért Luther-kabátban

Kecskemét – A város főtere különböző pontjain a helyi református gimnázium diákjai 2011. május 9-én leszólították és játékra invitálták a járókelőket. Az „Európa nap – Önkéntesen a társadalomért” program keretében megrendezett megmozdulás során egyes helyeken az unió egy-egy országáról szóló „élő szobor” volt látható, mely a helyes válasz esetén megmozdult.

Az evangélikus templom előtt Németország volt a téma, melynek jellemzőjeként a szervezők Luther Márton életét emelték ki. Aki tudta, melyik században született a reformátor, az a 95 tétel kiszögezéséről, Bóra Katalinról vagy éppen a sörfőzésről kapott információt szóban és látványban. A rendezvény szemmel láthatóan nagy sikert aratott a városban, de úgy sejtem, Luther legmerészebb álmában sem gondolta, hogy egyszer majd egy református gimnazista kölcsönkért Luther-kabátban az ő életének egyik mozzanatát jeleníti meg...

Megtekintem a fotóalbumot.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek