Napi ige

Ekkor azt mondta [Isten Jákóbnak]: Én vagyok az Isten, atyádnak Istene! Ne félj… Én megyek veled Egyiptomba, és én is foglak visszahozni. (1Móz 46,3–4)

Hiba
There was an error while rendering the portlet.
 

Szeretetvendégség Helvécián

Hagyománya van már annak, hogy szeptember harmadik vasárnapján a helvéciai istentiszteletre a szokásos délelőtti időpont helyett délután kerül sor és az imatermi alkalom az udvaron szeretetvendégséggel folytatódik. A maroknyi kis helvéciai evangélikus leánygyülekezet számára fontos, h. érezzék a kecskeméti anyagyülekezet szeretetét; ezt hozta el az a 13 kecskeméti testvér, aki részvételével, szolgálatával kedveskedett a helvéciaiaknak 2011. szeptember 18-án.

Kis János lelkész igei gondolatokkal készült a vasárnap igéje (Ez 18) alapján, és azt hangsúlyozta, h. bár nagy ajándék az ősök hite, Istenhez való ragaszkodása, mégis a legfontosabb a személyes hit. Barcsik Zoltán teológushallgató a teológiai tanulmányok során szerzett élményeiről beszélt három - számára az elmúlt időszakban fontossá vált - ige alapján. Hegedűs Zoltán felügyelő az előző napi felügyelőkonferencia néhány - a jelenlévők számára is érdekes - tapasztalatát osztotta meg. Hulej Enikő a svédországi lelkészkonferencia kapcsán a magyar és svéd gyülekezeti élettel kapcsolatos különbségekből szemezgetett. A program során többször hallhattuk az énekkarosok szolgálatát.

 

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek