Hittanverseny Pakson

2. helyezett lett a kecskeméti csapat
 
2. helyezett lett a kecskeméti csapat

A Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében a hittanverseny 2. (egyházkerületi) fordulóját 2012. március 31-én tartották Pakson. A kecskemétiek a 7-8. osztályos korcsoportban indultak, és 2. helyezést értek el, mellyel tovább jutottak az országos döntőbe.

A paksi evangélikus templomban áhítattal kezdődött a nap, melyen a helyi lelkész, Szabó Vilmos Béla esperes az ötezer ember megvendégelésének története alapján szólította meg a fiatalokat. Kiemelte, h. szükség van példaképekre, s a fiatalok általában a felnőttek között találnak példaképet, de e bibliai ige szerint egy kisfiú válik példává, akinek van egy kevés kenyere és hala, és ezt örömmel Jézusnak adja.

 Az áhítat után megtudtuk, h. két versenyt tartanak egy időben Pakson. Az egyházmegyei forduló a tolna-baranyai gyülekezetek számára az evangélikus iskolában volt, az egyházkerületi versenyzőknek azonban, akik iskolai hitoktatásban tanulnak, a közeli katolikus iskolába kellett átsétálniuk. 

Négy korcsoportban versenyeztek a gyerekek: 1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztály. A legnagyobbak voltak a legtöbben: ott hat csapat mérkőzött egymással.

A  Kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium evangélikus hittanosaiból állt a mi csapatunk: Czabán Tamás (7. o.), Dobrai Lotti (7. o.), Gróf Barnabás (8. o.) és Oláh Nikolett (7. o.). Fiataljaink szorgalmasan készültek az elmúlt heteknek, aminek meg is lett az eredménye. És az első perctől kezdve lelkesen vettek részt a paksi napon is. Vitathatatlan, h. ők voltak a legvidámabbak az összes versenyző közül :)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek