Kerülj erre, ülj ide, atyámfia!

Verőfényes napsütés, tavaszi szél, szombat, „hirös város az Alföldön...” A Déli Evangélikus Egyházkerület és az Evangélikus Egyház Ifjúsági Osztálya szervezésében kerületi ifjúsági nap volt 2012. március 10-én Kecskeméten, a református Újkollégium dísztermében.

2012. március 10-én, Kecskeméten egyházunk déli kerületének ifjúsági napjára került sor. Mind a 170 ember belerakta, amit csak tudott a szervezésbe, a jelenlétbe, hogy egy hagyományteremtő, ifjúsági csoportok közti találkozó jöhessen létre ezen a tavaszi napon.

Lelkes, többségükben fiatal teológusok segédkeztek a Gyermek- és Ifjúsági Osztály munkatársainak a nap lebonyolításában. A házigazdák, Kis János és Hulej Enikő is mindenben rendelkezésre álltak, rengeteg segítséget kaptak a szervezők tőlük, s persze kihagyhatatlan, hogy a kerületben szolgáló lelkészek, egyházi munkatársak többsége is láthatóan minden energiáját beleölve állt az ifjúságok élére, kísért el kicsiket és nagyokat egyaránt.

A napot a Szélrózsa Band foglalta keretbe, hiszen az indulásnál a közös éneklést vezették, majd a nap végén egy koncertet hallhattunk tőlük. Az alkalom kezdetén köszöntő gondolatokat hallhattunk Gáncs Pétertől, kerületünk püspökétől, majd a helyi lelkész, Kis János nyitóáhítata szólította meg a jelenlévőket.

„Kerülj erre, ülj ide, atyámfia” – hangzott a nap igéje, amelyben felhívást kaptunk arra, hogy Isten mellé telepedjünk, mint ahogyan a gyermek a szülei mellé ül, hozzájuk ragaszkodik. Ezt követően sok humorral, mókával s egyben komolysággal, tanulságokkal fűszerezett interaktív előadásban lehetett részünk Róka Szabolcs által, aki Zöld Péter történetét hozta el közénk.

De nemcsak ültünk és nevettünk egész nap, hanem részt vehettünk egy mozgalmas vetélkedőben is.  Tizenegy nagyon lelkes csapat indult útnak, hogy minél több információt tudjon meg Kecskemétről, illetve egy-egy épületről a városban.

A finom és bőséges ebéd elfogyasztása után a Keresztmetszet koncertjét élvezhettük, majd a már sokszor beharangozott Lakat-party következett. Nagyon jó volt látni, hogy ahogyan a résztvevők birtokba vették kulcsukat vagy lakatjukat, rögtön keresgélni is kezdték párjukat/párjaikat, hiszen olykor több is akadt. Jó alkalmat adott a keresgélés az ismerkedésre, s arra, hogy lássuk, a sok-sok maroknyi csoportból, melyek eljöttek és a gyülekezeteinkben működnek, egy nagy csapat, család alakult és ölelt körbe bennünket.

A tombolahúzás izgalma sem maradhatott ki a napból. A résztvevőknek a nevüket és a gyülekezetük nevét kellett egy papírra felírva bedobni egy dobozba, és a tombolatárgyakat képező gitárt és társasjátékokat a „szerencsések” a gyülekezetük ifjúsági csoportjának nyerték.

Végül a résztvevőket Isten áldásával bocsátotta útra Gáncs Péter püspök, abban a reményben, hogy a nyári Szélrózsán ismét találkozunk, és hogy jövőre egy újabb déli „kincset” tarthatunk kerületünkben. 

További képek a GYIO honlapján:

http://gyio.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=62

http://gyio.hu/index.php?option=com_rsgallery2&page=slideshow&gid=12&Itemid=62


Forrás:

http://www.evangelikus.hu/ifjusag/deli-kincs-2013-keruleti-ifjusagi-napot-csinaltunk-2013-reszletes-beszamolo


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Evangélikus fiatalok blogja
null