Hittanverseny országos fordulója

A döntőben a kecskemétiek
 
A döntőben a kecskemétiek

„Minden lélek dicsérje az Urat!” mottóval hirdette meg idén a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Osztálya az országos hittanversenyt. A kecskeméti evangélikus fiatalok – Bogdándi Lilla, Dobrai Lotti, Molnár András és Oláh Nikolett – a 7–8. osztályos korosztályban indultak, és végül országos 2. helyezéssel tértek haza.

A felkészülés kicsit döcögősen indult, mert teljesen ismeretlen emberek kerültek össze. Miután jobban megismertük egymást, már könnyebb volt a versenyre koncentrálni. A felkészülés teljesen összehozta a csapatot. Megismertük és megértettük egymást. Az órák vidáman teltek, és a felkészülés is jól ment.

Eredetileg öten készültünk, de tudtuk, hogy egyikünk tartalék. Tavaly egyikünk nem tudott elmenni, ezért utolsó pillanatban ugrott be valaki helyette, és ezt most el akartuk kerülni.

A kerületi fordulót Pakson rendezték meg. A hangulatunk az első pillanattól kezdve nagyon jó és felszabadult volt. A feladatok kicsit megizzasztottak minket, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, és tudtuk, hogy becsületesen felkészültünk. Az eredményhirdetésen azonban ledöbbentünk a helyezés hallatán, ugyanis másodikak lettünk, és ezzel még továbbjutottunk a döntőbe.

A következő hetekben folytattuk a felkészülést, lelkesedésünk nem csökkent. Az országos fordulót Budapesten rendezték. A feladatok itt már ravaszabbak voltak, több idő kellett a megfejtésükhöz, de csapatunk ezt is jól bírta. Itt is felállhattunk a képzeletbeli dobogó 2. fokára. És a verseny után az evangélikus gyereknap programjain is részt vehettünk.

A verseny után is megmaradt közöttünk a jó viszony. Ez jó, hiszen egy gyülekezetbe járunk. Ezt már nem veheti el tőlünk senki.

Az volt a legjobb élmény, hogy nemcsak csapat voltunk, hanem szinte egy családdá váltunk. Idegenekből testvérekké lettünk. J

Dobrai Lotti és Oláh Niki

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Evangélikus fiatalok blogja
null