Ifi tábor Tőserdőn

Az 1. foglalkozás az ifi által választott témáról: Miért jó evangélikusnak lenni? - Már látszott, h. jó csapat lesz
 
Az 1. foglalkozás az ifi által választott témáról: Miért jó evangélikusnak lenni? - Már látszott, h. jó csapat lesz

A kecskeméti gyülekezet tőserdei Glória háza 1994 óta ad helyet a gyülekezeti programoknak. 2013. június 17-21. között az ifjúság vette birtokba, hogy a szünidő első hetét az ifi tábor vidám közösségében élje meg.

A reggeli áhítatok az Útmutató igéire épültek. Istennek naponta van üzenete számunkra, de ennek felismerése nem mindig könnyű, ezért reggelente azt tanultuk/gyakoroltuk, hogy megtaláljuk az adott igéket a Bibliánkban és megpróbáljuk megfejteni azok jelentését. 

A délelőtti foglalkozások témáját a résztvevők javasolták, és ezeket mindig kreatívan – csoportmunkával, állóképpel, beszélgetéssel – dolgoztuk fel. A témák: Miért jó evangélikusnak lenni? Élet a kötöttségek között. A szórakozás lehetőségei. Humor.

Az esti áhítatok egy olyan igei sorozatról szóltak, amelyekhez mozdulatokat és életérzéseket kapcsoltunk: feküdni: feladtam (1Kir 19,1-9), állni: hátha mégis (Mt 20,1-16), menni: csoda történt (ApCsel 3,1-10) és szárnyalni Istennel (Ézs 40,27-31). Ez egyszer a tábortűznél mély beszélgetésben folytatódott, máskor egy megrendítő filmmel voltak összekapcsolva. És volt, h. egyik ifjú gyülekezeti tagunk előadásában musicaldalok hangoztak fel, és ezek hangoltak az igére.

A nyár eddigi legforróbb hetén a napok nagy részét a strandon vészeltük át, ahol a fürdőzés, a foci és a ligrettózás voltak a legkedveltebb elfoglaltságaink. 

Az idei tábor nagy áldása volt, hogy mivel az év során nagyjából összeszokott a csapat, ezért mélyebb lelki és közösségi élményeket éltünk át, mint tavaly. 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek