Német konfirmáció

A konfirmandusok bevonulása
 
A konfirmandusok bevonulása

Különleges - német nyelvű - konfirmációi istentisztelet volt templomunkban 2013 pünkösdjének délutánján, amikor tizenegy fiatal először vehetett úrvacsorát. A csoport a Budapesti Német Ajkú Gyülekezetben részesült oktatásban a fővárosban élő fiatalokkal együtt, de jelenlegi otthonukban, Kecskeméten konfirmáltak. Az alkalmon Johannes Erlbruch lelkész szolgált. Néhány nappal az ünnep előtt Gesa Knop, akinek két lánya konfirmált most, levelet írt a magyar gyülekezetnek.

Kedves Kecskeméti Evangélikus Gyülekezet!                                                     

Gyermekeink a ti templomotokban konfirmálhatnak, és mi nagyon hálásak vagyunk ezért. Örülünk, hogy ezt a gyönyörű, fehér templomot megkapjuk erre a különleges alkalomra. Havonta egyszer részt vehetünk itt német istentiszteleten, ahol anyanyelvünkön hallgathatjuk Isten igéjét, és egy kicsit otthon érezhetjük magunkat az idegenben.

Vasárnap gyermekeink konfirmációján vehetünk részt ugyanitt. Mi, szülők díszíthetjük a templomot, már reggel nyitott ajtók várnak, hogy próbálhassunk, s Lilla orgonakísérettel teszi még ünnepélyesebbé az alkalmat. Enikő és János most is segítenek nekünk, és a budapesti német gyülekezet lelkésze vezeti az alkalmat.

Az, hogy ezek a dolgok megtörténhetnek velünk itt a kecskeméti gyülekezetben, nagyban köszönhető a magyar testvérek vendégszerető és barátságos hozzáállásának. Köszönjük ezt!

A konfirmáció alkalma a gyermekek és a szülők számára egyaránt különleges. A gyermekek bekerülnek a gyülekezet teljes jogú, felnőtt tagjai közé, s ezzel megteszik az első lépést a felnőtté válás útján. Eddig mi, szülők vezetgettük, hoztuk a gyülekezetbe, próbáltuk a hitre nevelni őket, most kinyilváníthatják, hogy a gyülekezet tagjai kívánnak lenni, és ünnepélyes keretek között bizonyságot tehetnek hitükről. Továbbra is meg kell hallgatnunk véleményüket, de el is kell engednünk kezüket, ami őszintén szólva nem mindig egyszerű. Hiszen számunkra mindig azok a kis kedves gyerekek maradnak, akiket mindig a helyes útra akartunk terelni. El kell engedni őket és bízni bennük, hogy jó földbe hullott a mag, Isten beszédét meghallgatják, és igaz keresztényként próbálnak majd élni.

A gyerekek háromnegyed éve járnak konfirmációs oktatásra Budapestre, a német gyülekezetbe. Elmélyedtek a Szentírásban, tanultak az egyházról, sokat beszélgettek a hitről. Megvizsgálhatták saját hitüket, megerősödhettek, és reméljük, hogy a beszélgetések és a megszerzett tudás segít nekik, amikor felnőttként az élet nagy kérdéseivel szembesülnek.

Erre az eseményre elkísérjük mi, szülők is a gyermekeinket. Már előre izgulunk, hiszen ott lesz az egész család, a rokonok és barátok. A gyermekek számot adnak tudásukról a gyülekezet előtt, és először részesülnek az úrvacsora szentségében. Ez a nap gyermekeink számára is olyan élmény lesz, ami elkíséri őket egész életükben. Örülünk, hogy a kecskeméti templomban ünnepelhetünk.

Szeretettel:

Gesa Knop

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Evangélikus fiatalok blogja
null