Tős-pünkösd 2013

A pünkösdváró gyülekezeti napot 2013. május 18-án tartottuk Tőserdőn.

Ne aggodalmaskodjál…

Szép hagyománya van gyülekezetünkben a Tős-pünkösd alkalmának. A Glória-ház udvarát május 18-án hatvanhárom testvér vidámsága töltötte be. A programnak része volt a lelki tartalom (felnőtteknek és gyermekeknek címezve), valamint a kötetlen beszélgetés, a közös ebéd, a játékos vetélkedő – és még a Holt-Tiszához is lesétáltunk.

Én kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy írjak pár sort a tőserdei gyülekezeti napról, a Tős-pünkösdről.

Mint mindig, most is úgy indultam el, vajon meghallom-e az Úr hangját, megtalálom-e benne azt a gondolatot, amire most szükségem van. Azért is mentünk el, mert a hétköznapok sodrásában néha-néha meg kell állnunk, ki kell nyitni szemünk, hogy egy kicsit feltekintsünk. Ki kell nyitni fülünk, hogy meghalljuk a nekünk szánt gondolatokat. És ki kell nyitni a lelkünk, hogy beengedjük a gondviselést.

Három gyermekes édesanyaként bizony-bizony előfordul, hogy elfelejtek megállni, és otthont adok az aggodalomnak. Most épp egy ilyen hét állt mögöttünk, amikor az aggodalom befészkelte magát egy kicsit a lelkembe. Végül elérkezett a nap, amit a gyerekek már nagyon vártak. Megsütöttük velük a pogácsát, és elindultunk Tőserdőre. Amikor odaértünk és mindenki megtalálta a helyét – a gyerekek Enikővel, a felnőttek lelkész úrral – rövid útbaigazítás után ez az ének csendült fel: „Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel. Ő felruház és táplál, rád gondot ő visel.”  Tudtam, hogy jó helyen vagyunk.

Dani-Ördög Dalma

 

Fejtörő – Számok a Bibliában

Az alábbi feladat a Tős-pünkösdkor tartott vetélkedő része volt. Állapítsuk meg a, b és c értékét, majd végezzük el a megadott műveletet. Megfejtésünk helyességét a gyülekezeti honlapon ellenőrizhetjük.

1. a = a tanítványok száma; b = az evangélisták száma. (a + b )  *  2 =  ?

2. a = a pusztai vándorlás évei; b = pünkösd jelentése.  a * 3  -  b * 2  = ?

3. a = Izrael törzseinek a száma; b = a Teremtő alkotó napjainak a száma; c =  a zsoltárok száma. a2 + b = c

4. a = Gedeon seregének létszáma; b = Péter tagadásának a száma. (a : 3) * b = ?

5. a = a Jézussal megfeszített gonosztevők száma; b = a reformációt október hányadikán ünnepeljük? Ha 40-ből kivonjuk a és b összegét, mennyit kapunk?

6. a = Jézust ennyiszer kísérti meg az ördög; b = a kispróféták száma. b : 2 + a = ?

7. a = a Timóteushoz írt levelek száma; b = az 5000 ember megvendégelésekor felhasznált kenyerek száma. a3 * b = ?

8. a = a bethesdai béna beteg éveinek a száma; b = Mózes könyveinek a száma. a : 2 + b = ?

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. augusztus »
augusztus
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Evangélikus fiatalok blogja
null