"Élő víz" publikációk

Page Ugye, ez még belefér?
A Jengát valószínűleg nem kell bemutatni azoknak, akik szeretnek játszani. Izgalmas, népszerű ügyességi játék. A cél az, hogy növeljük a torony eredeti méretét, de úgy kell elmozdítani egy-egy téglát, hogy az építmény ne dőljön össze. Eleinte mindez könnyen megy, de ahogy egyre több elem kerül az eredeti helyéről pár szinttel feljebb, úgy válik egyre ingatagabbá a torony, míg egyszer csak hangos robajjal összeomlik. Az összeomlás előtti percek érzése tipikus: Csak még ezt az egyet kihúzom, ebből még nem lesz baj…
Page Attól függ, honnan nézzük!
Pestre kellett mennem, s mivel az idő szűkre volt szabva, a gyorsabbnak vélt útvonalat választottam. Baleset miatt azonban az egyik sáv le volt zárva az autópályán, így a két M0-s csomópont közötti szakaszt úgy félóra alatt sikerült csak megtennem. Menekülni se lehetett semerre, így bosszúsan és tehetetlenül araszoltam a tömött sorban. Közben rátévedt a pillantásom az út menti sebességkorlátozó táblára. Mit nem adnék, ha arra kellene most figyelnem, nehogy százzal többel haladjak! A máskor kellemetlennek tűnő korlátozás vágyálomnak tűnt. Hát igen, nézőpont kérdése.
Page Mégis félek?
Vasárnap korán reggel ballagtam le a lakásomból a lelkészi hivatalba, hogy ott folytassam a készülést az igehirdetésre, mikor a lépcsőházban összetalálkoztam egy fura alakkal. Hosszú haj, sötét napszemüveg, nagy szatyor. A fal mellé húzódott, hogy elférjek mellette, s tisztelettudóan köszönt. Nem viselkedett fenyegetően, engem mégis félelemmel töltött el a jelenléte.
Page Megérzés?
Olvastam a Bibliát és az egyik ige nagyon elgondolkodtatott. Amíg forgattam a szívemben, eszembe jutott valaki az ismerőseim közül. Imádkoztam is érte rögtön, de úgy éreztem, többet kell tennem: ezt az igét kell továbbadnom neki. Vettem a telefont, és elküldtem neki sms-ben.
Page Elaludtam az istentiszteleten…
Az istentisztelet a szokott rend szerint zajlott. Énekeltek, imádkoztak a hívek, mondták hangosan a hitvallást, majd figyeltek buzgón az igehirdetésre. Egyszer csak különös hang hallatszott. Mi lehet ez? Mintha valaki horkolna… Az egyik asszony riadtan pattant fel a padból: Jaj, Istenem, ez az én uram! És máris szaladt fel a karzatra, hogy felébressze szundikáló férjét.
Article Unaloműző...
A szokott módon kezdtük a hittant. Kikerestük a Bibliaolvasó Útmutató aznapi igéit és kutattuk azok jelentését. Egyszer csak a 13 éves fiúcska szeme felcsillant. Örömmel újságolta, hogy ráismert abból az egyetlen mondatból Nóé történetére.
Article Érdemes gyülekezetbe járni?
Nagyon szeretek énekelni. Fantasztikus az, amikor a testvérekkel együtt énekelünk olyan énekeket, amelyek az Úr nagyságáról, jóságáról, irántunk való szeretetéről szólnak. Ilyenkor átjárja szívemet az öröm és csak úgy zeng a dicséret az ajkamról. Előfordult már, hogy zeneértő ült mellettem, aki utána megdicsért: milyen szép hangod van. Hát, persze, mellette könnyű szépen énekelni…
Article A világítótorony
A tengerpart veszélyes pontjain a hajózás biztonságának érdekében világítótornyokat emelnek. Állítólag a Jóreménység-foknál, Dél-Afrika partjainál is állt egy, mégis néhány évszázad alatt több ezer hajó szenvedett ott balesetet. Hatalmas anyagi és emberi veszteséget okozott, míg végül rájöttek, mi a baj...
Article Szabadíts ki, kérlek!
Macskám viselkedésén keresztül sokat tanított nekem az Úr. Egyszer, mikor éppen kicsinyei voltak a cicusomnak, egyszerűen eltűnt. Körbejártam a környéket, még az úttestet is megnéztem, de sehol sem volt. Aggódtam a pár napos picikért, mit csinálok velük az anyjuk nélkül. Hosszas keresés után aztán mintha az ő nyávogására lettem volna figyelmes...
File Hallgatói szemmel
Új környezet, megváltozott életforma, ismerős és ismeretlen emberek, elvárások. Akár elsőéves, akár majdnem végzős, azaz ötödéves teológusról beszélünk, érvényesek az előbb említett szavak... Új hallgatóink közül Zahorecz Pál Márk nyilatkozott, aki nappali tagozaton kezdte el tanulmányait az idei tanévben, teológus-lelkész szakon, és a kecskeméti gyülekezethez tartozik. - Az interjú a 10. oldalon olvasható.
Page Ajándék?
Mindenki várja a karácsonyt, ami talán az év legboldogabb napja. Sőt. Nem is csak talán. A kisgyerekek várják a legjobban. Az ajándékok miatt.
Page Egy hatodéves lelkészjelölt naplójából
Rendezgetem a dolgaimat - könyveim dobozban várják a költözést; egy kép felidéz bennem egy életutat; egy plüssállatka eszembe juttatja azt a napot, amikor először fogtam kézbe. A naplómat lapozgatva megelevenedik az elmúlt év sok-sok emléke és néhány állomás egy hatodéves lelkészjelölt útján.
Page Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!
Gondolatok egy év kezdetén
Page Napról napra - igei gondolatok
2005. május 8-14.
Page Napról napra - igei gondolatok
2005. május 22-28.
Page Nyári kérdés
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
1%
« 2021. június »
június
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Evangélikus fiatalok blogja
null