Szentháromság ünnepe

"A világ Isten-szőtte szőnyeg, Mi csak visszáját látjuk itt, És néha - legszebb perceinkben - A színéből is - valamit." (Reményik Sándor: A szőnyeg visszája). Pünkösd után ünnepeljük a Szentháromságot. - A megérthetetlen és felfoghatatlan titkot, amiben az isteni Háromság (Atya, Fiú, Szentlélek) Egyben az ember megváltását akarja véghezvinni a szeretetben, hogy az embernek élete és örök üdvössége legyen.

"A világ Isten-szőtte szőnyeg, Mi csak visszáját látjuk itt, És néha - legszebb perceinkben - A színéből is - valamit." (Reményik Sándor: A szőnyeg visszája).

Pünkösd után ünnepeljük a Szentháromságot. A megérthetetlen és felfoghatatlan titkot, amiben az isteni Háromság (Atya, Fiú, Szentlélek) Egyben az ember megváltását akarja véghezvinni a szeretetben, hogy az embernek élete és örök üdvössége legyen.

 A szívhez szól, nem az értelemhez!

Augustinus írja, hogy egyszer álmában egy kisgyermeket látott a tengerparton, aki kagylóval merte a vizet. Mosolygott rajta: Hogyan tudnád kagylóval kimerni a tengert? A gyerek így válaszolt: Te pedig hogy tudnád gyarló értelmeddel felfogni Isten Titkát?

Nem érteni, hanem imádni próbáljuk a Szentháromságot!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek